שני ילדים ביצעו החייאה בזר שלקה בלבו והצילו את חייו
03.03.11 - Ynet
מוישי ופסח בני ה-12 ו-13 נסעו עם אביהם ברחוב ראשי בירושלים כשראו אדם מחוסר הכרה שכוב על הקרקע. מבלי לחשוב, ישר החלו לבצע את שלמדו בחוג עזרה ראשונה, והצילו את חייו. השניים מספרים שלא נלחצו: "כשיודעים שחייבים אז אין מה לעשות"
מוישי ופסח הם שני אחים מירושלים, בני 12 ו-13, אשר הפכו בן רגע לגיבורים. בעת שנסעו עם אביהם ברחוב הראשי בעיר, הולך רגל לקה בהתקף לב מולם, וכשכל המבוגרים סביבם איבדו את העשתונות, הם ביצעו בו פעולות החייאה, והצילו את חייו.
"קפצנו מהרכב וראינו אדם שכוב על הרצפה", סיפר מוישי, "התחלנו לבדוק לו נשימות ודופק, ולפי מה שלמדנו בחוג עזרה ראשונה ראינו שהוא חסר הכרה, והתחלנו לעשות לו הנשמות ועיסויים". לדבריו, הם המשיכו בפעולות ההחייאה עד שצוות של מגן דוד הגיע למקום.
שני האחים מספרים שעל אף שכל המבוגרים סביב המשיכו לעמוד ולא ידעו מה לעשות, ומעולם לא ביצעו החייאה בעבר, הם לא חששו מהסיטואציה. "כשאנחנו יודעים שחייבים אז אין מה לעשות. אין ברירה", סיפרו האחים.
כשהאדם שלקה בלבו פונה מהמקום, שני האחים עדיין לא ידעו מה מצבו. בהמשך הלכו השניים לבקר אותו בבית החולים הדסה עין כרם. "הוא מאוד שמח, התרגש, הוא לחץ לנו ידיים והודה לנו", סיפרו מוישי ופסח.
עוד משהו טוב מבית Premergency
Premergency ויפה שעה אחת קודם !!